“Józanok serege”, fel!

antifasizmusManapság a különféle gárdák alapítási szándéka kis hazánkban nagyon magas. Érthető is, hisz újabban kémeink jelentős csapatösszevonásokról tudósítanak az oszmán birodalom területéről, és a holtából föltámadt Batukán is gyűjti seregeit a magyar ellen. De ha ez nem elég, akkor az izlandi fegyveres erők is szemet vetettek a melegebb hazai lankákra, a lappok pedig – csupán a rokonság okán – igényt tartanak a villányi borvidék nagy részére. Szóval, kell is hazát védeni.


S ha esetleg a kémjelentések túlzónak bizonyulnak majd, akkor is ott a belső ellenség, akin végképp le lehet vezetni a nagy harci kedvet. A belső ellenség pedig, sok esetben, sokkal veszélyesebb, mint a külső bitorló, mert a belső ellenség összetettebb, mi több, rafináltabb, sőt elvetemültebb. A belső ellenség 'ön nemzet gyűlölő'. Még az apját se tiszteli, nemhogy a hazáját. A belső ellenséghez tartozik mindenki, aki nem külső ellenség, és aki nem ellenség. Tehát elég egyszerű.

Hogy ki dönti el, ki a belső ellenség ezek alapján, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre bárkire ráhúzható, csak rá kell mutatni. Azért vannak a belső ellenségnek ismérvei, amelyeket még egy öt elemis felbőszült gárdista is elsőre felismer. A belső ellenség nem magyar. Illetve magyar, mert ha nem magyar lenne, akkor külső ellenségként kellene kezelni. Csak nem úgy magyar. Megtévesztő lehet, hogy magyarul beszél, de erre az igaz hazafi gárdistát fölkészítik, nem ugrik be egyből. Amiért a belső ellenség magyarul beszél, attól az még lehet (belső) ellenség. Ha magyarul is gondolkodik, magyarul él, magyarul magyaráz, akkor esetleg lehet, hogy nem ellenség, de mindenesetre ilyenkor meg kell állapítani a következőket.

Zsidó-e az illető. Mert ha igen, akkor hiába beszél magyarul, attól ő a legbelsőbb ellenség legbelsőbbike. De még ez sem mindegy, hogy milyen zsidó. Mert manapság a zsidó nem vallási és etnikai fogalom, hanem egy tágan értelmezett gyüjtőfogalom. Ide tartozik mindenki, aki liberális, baloldali, nem jobboldali, nem szélsőjobb, nem szereti Orbánt, vagy ha szereti, mégsem kér a populista politikájából; ide tartoznak a buzik, a romák, illetve a romák nem, csak a cigányok (nagy különbség!), az ateisták, a prolik, a gulyásromantikás nyugdíjasok, a kommunisták, a csendes őrültek, a belgák, az összes SZDSZ-es és szimpatizánsaik és Gyurcsány Ferenc. Szóval, ezek mind, ha zsidók, ha nem. Tehát a zidóval is csak körültekintően, mert nem mind az, aminek látszik, illetve az, aminek látni akarjuk.

(Erről jut eszembe, hogy a minap ismét lezsidóztak, és így, mint minden zsidónak, lámpavason van a helyem, függő helyzetben, lehetőleg úgy, hogy lábammal ne érjem a földet. Ez elsőre kiverte nálam a biztosítékot, mert nemhogy zsidó nem vagyok, de még liberális sem, de ez kommentáló hóhéromat nem nagyon érdekelte, csak többször megerősítette válogatott szavakkal, hogy én egy büdös zsidó vagyok. Végül is rájöttem, hogy én nem úgy vagyok zsidó, hanem amúgy. Mint ahogy magyar se vagyok, habár magyar vagyok, csak nem úgy vagyok magyar. Érted?!)

A mai magyar őrületben, ha nem úgy vagy magyar, és úgy vagy zsidó, akkor neked annyi. Nem létezel. Illetve még létezel, de jobb, ha szem előtt tartod, hogy óráid meg vannak számlálva. Addig is tartsd a szádat, ne legyen véleményed, kussolj és örülj, hogy eddig is megtűrtek. Bár tegnap egy kicsit megnyugodtam, mert Orbán Viktor levélben mgígérte egy európai zsidó főmuftinak, hogy ő a magyar zsidókat megvédi. (Megkérdeztem egy magyar zsidót erről, azt válszolta, köszöni szépen, nem kéri…)

És akkor elérkeztünk addig a pontig, amikor már nem lehet Orbán Viktor nélkül tovább menni a gondolatfolyamban. Mert igenis, kedves testvéreim, mindaz, ami lassan egy éve folyik ebben az országban, a gyűlöletkeltéstől kezdve a tébolyig, az uszítástól a hallgatólagos beleegyezésig, az utcai barrikádoktól a tv ostromig, a mindent lehettől a bármihez jogom vanig, az intoleráns viselkedéstől az erődemonstrációig, a tahóságtól kezdve az állati viselkedésig…, szóval, ez mind-mind Orbán Viktor agyament politikájának és sugallatának a következménye. Való, hogy mindehhez kellett egy Gyurcsány is, aki lealázta az örökös győzelemre jogosult Orbánt. Orbánt, aki a győzelem reményében már volt jobbos, balos, közepes, szélső, még a kaput is védte, csak folyamatosan nem talál hálóba, ha pedig azt kellene. Orbánt, aki kebelére öleli a szélsőjobbot a szebb jövő reményében. S ha pedig erre a józan politika rákérdez, akkor mélyen hallgat, vagy hányavetin odalök valamit a demokráciáról, meg a gyülekezési-, személyiségi-, és csoportosulási jogokról, de közben már a jobb kezével le is pacsizik a szélsojobbal, jobb szemével pedig cinkos kacsintást ereszt el.

Mit lehet ilyenkor tenni? Mit lehet tenni a XXI. sz-ban, amikor a XX. sz. szörnyűségei még többé-kevésbé az emlékezetben vannak, vagy ha nem is, a kordokumentumok révén lehet tudni róluk. Mit lehet tenni, ha augusztus 25-én megalakul a Magyar Gárda? Mit lehet tenni az egyre erősödő zsidózás, cigányozás, komcsizás ellen? Mit lehet tenni a mindennapossá váló agresszív megnyilvánulások ellen? Mit lehet tenni a hülyeség ellen? Tán semmit. Tán csöndben kell maradni, abból baj nem lehet. Nem a mi dolgunk, ne foglalkozzunk vele. Lehet.

Az is lehet, hogy tenni is lehetne valamit. Pl. a következőket: “Nem most van a helye és ideje a múltidéző, kegyeleti antifasizmusnak. Nem a dunaparti cipőknél kell most tüntetnünk. A tüntetésnek jót tenne, ha a Fidesz és a szélsőjobb együttműködését mostantól meglepő tények, napvilágra kerülő bizonyítékok mutatnák be, lepleznék le. A következő hetekben minden (megmaradt) médiaeszközünket erre a témakörre kell felhangolni. Már csak azért is, mert ami ebben a kis felvezetésben taktikai döntésnek tűnik, az valójában az igazi oka és célja a tüntetésnek. Csak restellje a világ és az ország színe előtt Orbán, hogy kikkel szövetkezik. Csak derüljön ki, hogy milyen támogatást és biztatást nyújt nekik, miket ígér győzelem esetére. Csak készítsünk válogatást a Fidesz-barát média fasisztoid szövegeiből.
Derüljön ki egyértelműen, hogy antifasizmusunknak aktualitása a Fidesz miatt van.” (nol )

Anitfasiszta tüntetés…