Mi z’újs? (Gelsei termálbirodalom)

Kis falumról jó ilyen híreket olvasni:

Néhány héten belül befejeződik Gelsén a termálprogram első ütemeként megvalósuló tanuszoda és termálfürdő építése, s egy befektetői csoportnak köszönhetően hamarosan megkezdődhet egy nagy termál-komplexum építése is. A fejlesztések több száz munkahelyet teremtenek a térségben.

Rácz József polgármester elmondta: mintegy tizennégy éve alapozták meg a gelsei termálberuházást, amikor megtörtént a település határában lévő meddő szénhidrogén-kutató fúrás feltárása, pontosabban víztermelő kúttá történő átalakítása. A több éves előkészítő munka után most hamarosan valóra válhatnak a gelseiek termálturisztikai álmai, hiszen néhány héten belül átadhatják a megaprojekt első ütemeként megvalósuló tanuszodát és termálfürdőt. Az iskola tornacsarnoka mögötti területen jelenleg is zajló beruházás a Széchenyi Terv keretében elnyert, félmilliárd forintos, hosszú lejáratú kamatmentes hitel és a hozzátett önkormányzati forrás révén valósulhat meg.

A fejlesztés révén egy ötezer négyzetméteres, háromszintes fürdőkomplexum jöhet létre. A fedett fürdőben hatszáz négyzetméternyi vízfelület várja majd a vendégeket, amit hét medence segítségével biztosítanak. A beruházással várhatóan húsz-huszonöt új munkahelyet teremtenek, nem beszélve a termálprogram második üteméről, amelyet azonban már egy befektetői konzorcium építhet meg, s több száz munkalehetőséget jelent majd.

Rácz József hozzátette: a tanuszoda közelében megvalósuló “nagy” fürdő megépítésével mintegy egymilliárd forintos fejlesztést hajt végre a befektetői csoport, amely már elkezdte az előkészítést. A beruházás keretében elkészül egy kétszáz szobás ötcsillagos szálloda, kétszázötven apartman, valamint egy háromezer négyzetméteres vízfelületű fürdő is épül.

(Forrás)