Kossuth tér és web 2.0

A web 2.0 lényege leginkább a Kossuth téren fogható meg. A felhasználók (tüntetők) a maguk képére formálják a szolgáltatást (a Kossuth teret). A felhasználó (tüntető) aktívan részt vesz a szolgáltatás (Kossuth tér) formálásában. A felhasználó (tüntető) egyszerűen bele tud nyúlni a szolgáltatás nyílt forráskódjába (a Kossuth teret a maga képére formálja). És akinél az adat, annál a hatalom.
Akié a Kossuth tér, annál a helyzeti előny. Legalábbis 3 hete, és az 56-os megemlékezések idején főleg.

A tüntetők nem alkusznak, tegnap a rendőrséggel tárgyaltak, és nem tesznek eleget annak a kormányzati/rendőrségi kérésnek, hogy az ünnepségek idejére hagyják el a teret. Ők maradnak. Hiába no, megszerették a web 2.0 emberbarát környezetét.

A szolgáltatást adó fél erre egy napi hezitálás után végre bekeményített. Október 20-án 0 óráig el kell hagyniuk a tüntetőknek a Kossuth teret. Így van szűk két nap, hogy megszüntessék a húgyszagot, lebontsák a sátrakat, új gyeptéglát rakjanak a régi kihalt helyére, és összeszedjék a mocskot, mire a külföldi államfők megérkeznek, hogy tisztelegjenek előttünk egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön.

Valószínű, hogy 20-a forró hangulatban telik majd. Dávid Ibolyának igaza van: aki most a tüntető tömeget(?) el akarja onnan vinni, az a tűzzel játszik. Már régen meg kellett volna tenni.

Hááát, kb. ennyi a web 2.0 lényege. Ott a Kossuth téren.