Blogtér hack

Úgy látszik, a héten ez már általános. Tegnap az Indexet hackelték meg mire fölébredtünk, ma reggelre pedig a Blogteret.

Az Indexé elég jól sikerült. Olyan harmonikus, átlátható volt, jó volt nézni. A Blogtér hack fölött viszont még nem tudok napirendre térni.

Nézem, nézem. Aztán még mindig nézem, és fogalmam sincs, mi hol van, és miért, és hogyan, és miegymás.

Eddig átláttam, megtaláltam, most meg… még mindig nézem. És nincs kedvem keresgélni blogtér barátaim bejegyzéseit, nincs kedvem hozzászólni, nincs kedvem postot se írni.

Persze a hackelés célja egy kis káoszt, anarchiát vinni a meghackelésre szánt oldalba. Hááát, sikerült. Így jó munkának találom. A Hackelést.

Sokan sokat írtak a régi felületről és annak használhatóságáról, valamint a kiajánlásokról, a címlapra kerülésről. Voltak hibái. De működött, egyszerű volt és átlátható. Egyelőre ez az újról nem mondható el. Valószínű, idő kérdése, míg megszokja az ember. Remélem, rövid idő kérdése!

Miért kellett ez az egész újítás? Haladni kell a korral. Meg a rivális blogszolgáltatók is beújítottak nemrég. Meg az a bűvös web 2.0. A Freeblogon is volt nagy felhördülés, amikor megjelent az új felület, aztán mára lecsillapodtak a kedélyek, és mindenki ír, mint egy kisangyal. Ez lesz itt is. Még néhány napig értetlenkedünk, aztán beletörődünk, megszokjuk, és írunk, mint egy kisangyal.
Vagy ha nem tetszik, el lehet menni. Ingyenes szolgáltatás, örülj, hogy van.

Mindenesetre, biztosan sok munka volt vele. És még lesz. Akkor Gépház, hajrá! Húzzunk bele!