Fischer Iván ultimátuma

Még tegnap hallottam a Klub rádióban, azóta pedig több internetes médiumban is olvastam Fischer Iván Orbán Viktorhoz intézett ultimátumát: “Ha hétfő délig nem vásárol hangversenybérletet, a Fesztiválzenekar utcára vonul és permanens koncertet ad. Addig nem hagyjuk abba, míg meg nem szűnik ez a tarthatatlan állapot.” Még tegnap hallottam a Klub rádióban, azóta pedig több internetes médiumban is olvastam Fischer Iván Orbán Viktorhoz intézett ultimátumát: “Ha hétfő délig nem vásárol hangversenybérletet, a Fesztiválzenekar utcára vonul és permanens koncertet ad. Addig nem hagyjuk abba, míg meg nem szűnik ez a tarthatatlan állapot.”

Fischer Iván még azt is ajánlja Orbán Viktornak, hogy hallgasson korai Mozart-szimfóniákat, és könnyed Schubert-dalokat, hátha lenyugszik. Valóban a zeneterápia csodákra képes. Persze nem mindegy, mit hallgat az ember. Tudjuk, hogy egyes diktátorok milyen zenék bűvöletében tervezgették a világ arculatának saját maguk képére történő átrajzolását. De valóban, egy kis Mozárt és Schubert nem árthat.

Ajánlható Orbán Viktornak Kósa Lajos, debreceni fideszes polgármester tanácsa is, feszült helyzetekben el kell számolni tízig, hideg vízben felfrissülni, s aztán beszélni. Talán Kósa közelebb áll Orbánhoz, így tanácsát is könnyebben megfontolhatja, mégse várhatjuk el, hogy a felcsúti focista Mozartot hallgasson, és hangversenybérletet vegyen.

Olvasd el ezt is!