A baloldal szimpatizánsai

A baoldali érzelmű emberekben egyre inkább körvonalazódik, hogy ők is hallatni akarják a hangjukat. Egyelőre csak különféle internetes fórumokon beszélgetnek, vagy bloghozzászólásokban fejtik ki véleményüket és aggodalmaikat. A baloldal szimpatizánsai egyre kétségbeesettebben szemlélik, hová durvult el az ország. A többség által megválasztott kormányt most a kisebbség le akarja váltani. Nem alkotmányos eszközökkel, hanem az utcán.

A baoldali érzelmű emberekben egyre inkább körvonalazódik, hogy ők is hallatni akarják a hangjukat. Egyelőre csak különféle internetes fórumokon beszélgetnek, vagy bloghozzászólásokban fejtik ki véleményüket és aggodalmaikat.

Többen csendes mécsesgyújtással szeretnék kinyilvántani véleményüket. Többen pedig azt mondják, nekik is ki kell menni az utcára, megmutatni a másik oldalnak, hogy a nép, nem egyértelműen csak a Kossuth tériekkel azonos.

Mindenesetre nagy a bizonytalanság, mit lehetne csinálni, hogyan lehetne kifejezni az ország másik felének véleményét is. Ha utcára mennek, akkor óhatatlanul találkozniuk kell az utcán lévő más beállítottságú tömegekkel. A baloldali politika nem az utcán akarja megoldani a kialakult válságot, hanem a Parlamentben. Ha nem mennek utcára, akkor nem tudják megmutatni erejüket, és akaratukat. Nem tudják bebizonyítani azt, hogy Orbán Viktor helytelenül beszél a nép akaratáról egy nyilvánvalóan kissebbséggel a háta mögött.

Mindenesetre most e-mailben és sms-ben egy szerdai belvárosi csendes tüntetésre szervezik a baloldali érzelmű polgárokat. Az MSZP arra kér minden baloldalit, ne menjen ki az utcára, mert ők hivatalosan semmilyen tüntetést és megmozdulást nem szerveznek.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja kiáll a demokrácia és a parlamentarizmus értékei mellett, és minden körülmény között azt vallja, hogy a parlamentben kell politikát folytatni és nem az utcákon – írják közleményükben.