(V)ultimátum

Naiv ember az, aki azt gondolja, hogy mindez a Gyurcsány “hazugság” és a megszorító intézkedések miatt van. Naiv ember az is, aki azt gondolja, hogy a tüntetők és Orbán Viktor hangja a nép hangja, a többség hangja. És naiv ember vagyok én is..A Fidesz felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy csütörtökön 13 óráig kezdeményezzék Gyurcsány Ferenc miniszterelnök menesztését, ellenkező esetben az ellenzéki párt péntek délutánra a budapesti Kossuth térre hívja az állampolgárokat – jelentette be Orbán Viktor pártelnök. (vg.online)

Hányszor kérte Orbán Viktor az MSZP-t és az SZDSZ-t, hogy ne avatkozzon bele a Fidesz ügyeibe? Bizony nem kevésszer. Elfelejtette. Van ilyen.

Azt is elfelejtette, hogy nagy lódításában négyszer többet ígért a polgároknak a tavaszi választások alkalmával. Ilyen is van.

Azt is mondta az elmúlt hetekben többször is, hogy ő nem biztatja a tömeget, csak a tömegnek alkotmányos joga kinyilvánítania véleményét. Valóban nem biztatja. Már fenyeget, és az ultimátum lejártakor a tömeg élére áll.

Azt is mondja a Viktor, hogy a tüntetők ne üljenek föl semmi provokációnak. De hiszen Orbán Viktor provokál. Most már nyiltan.

Orbán azt is hozzátette: nem csak egy gyűlésről van szó, hanem egy folyamat veheti kezdetét. Vajon milyen folyamatról beszél? Tán csak nem?!

Nemrég a köztárasági elnök visszadobta a tüntetők petícióját, amelyben Gyurcsány leváltását, alkotmányozó nemzetgyűlést, a Parlament feloszlatását, és más marhaságokat követeltek. Mert ezek a követelések törvénytelenek, a hatályos Alkotmány erre nem ad törvényes keretet. Most a Viktor, aki egyébként még tegnap sűrűn bólogatott az elnöki kemény beszédre, fittyet hány az alkotmányos kereteknek, és “a demokratikus átalakulás óta először fordul elő Magyarországon, hogy egy politikai párt (Fidesz) ki akar lépni az alkotmányos keretek közül azért, hogy elérje a kormányfő távozását” (France Info)

Viktor tényleg vérszemet kapott, és most vérszagra gyűl az éji vad.

Közben “A Magyarok Világszövetségének fővárosi elnöke felszólította a jobboldalt, hogy a nép érdekében felelősségteljesen politizáljon, a megyei közgyűlések MSZP-s tagjait pedig arra, hogy hátráljanak ki Gyurcsány Ferenc mögül. Hozzátette: “ha nem, október 23-ával elsöpörjük őket.” Megjegyezte: nem lehet két Magyarország, vidék és főváros, és nem lehet megosztani a magyar népet.” (hvg.hu)

Mintha polgárháború készülődne kis hazánkban! És már senkit nem érdekel, miért kezdődött el ez a lincshangulat. A Gyurcsány “hazugság”, vagy a megszorító intézkedések miatt. Ez csak ürügy volt a népharag felszításához, és a hatalom átvételéhez. Gyurcsány kiforgatott szavait bömböli boldog-boldogtalan, és közben elfelejtik, hogy a Bokros csomag hatványozottan népnyúzóbb volt, és mégsem ment utcára senki. Pláne nem törni-zúzni, alkotmányozó nemzetgyűlésezni, Parlamentet feloszlatni.

Naiv ember az, aki azt gondolja, hogy mindez a Gyurcsány “hazugság” és a megszorító intézkedések miatt van. Naiv ember az is, aki azt gondolja, hogy a tüntetők és Orbán Viktor hangja a nép hangja, a többség hangja. És naiv ember vagyok én is, aki azt gondolta, hogy végre béke lesz, és nyugalom. Meg azért is, mert azt hittem, ha végre egy bátor ember azt mondja a politikában, hogy elég volt a hazugságokból, akkor az az ember bizalmat érdemel.

Úgy tűnik, nem érdemel bizalmat. Bitót érdemel. Ne mondja ki senki nyiltan, hogy hazugságok tömkelegétől tartunk ott, ahol, mert akkor mindannyian hazdtunk, és azt nem lehet felelőtlenül és következmények nélkül hagyni. A magyar nem hazug, talpig becsületes nép, aki most egy ember miatt morális válságba süllyedt. De könyörgöm! Egy nemzet nem tud morális válságba süllyedni. Csak az egyén képes rá. Csak én, te, ő… Én pedig amúgy, nem érzem magamat morális válságban.