Alktományozó Nemzetgyűlést…

…és hasonló blődségeket skandál a tüntető tömeg, s üvölt a hordóra állt szónok. Ilyenkor pedig a történész vérmérsékeltétől függően vagy őrjöng, vagy mosolyog, mindenesetre megállapítja, hogy a tömegnek joga van hülyének lenni.
…és hasonló blődségeket skandál a tüntető tömeg, s üvölt a hordóra állt szónok. Ilyenkor pedig a történész vérmérsékeltétől függően vagy őrjöng, vagy mosolyog, mindenesetre megállapítja, hogy a tömegnek joga van hülyének lenni.

Hölgyeim, és Uraim! Ha jól tudom, van a Magyar Köztársaságnak hatályos Alkotmánya, legitim kormánya, tehát Alkotmányozó Nemzetgyűlést összehívni kb. 10-15 ezer fővárosi, és néhány ezer vidéki nagyvárosi elégedetlenkedő miatt romantikus ábránd, de legalábbis furcsa.

A tüntető tömeg rendszerváltást is szeretne. Jelenleg Magyarországon többpártrendszerű parlamentáris demokrácia van. A tisztelt tüntetők vajon ezt a rendszert milyen más, esetleg fejlettebb, jobb rendszerrel szeretnék felváltani? Esetleg diktatúrát szeretnének, vagy visszaállítani a királyságot, netán a sógorokkal a monarchiát?

Még egyszer mondom, hogy mindenki megértse: a jelenlegi kormányt szabad és törvényes választásokon az ország szavazópolgárainak többségi szavazatával választották meg. Ez nem a jelenlegi elégedetlenkedőket kitevő 1-1, 5 %, hanem az ország szavazópolgárainak többsége. Tehát, az egészhez képest elhanyagolható kisebbség akarja leváltani a jelenlegi kormányt. 8-9 millió ember otthon maradt, nem akar tüntetni, és nem akar változást a kormányban. És ez nem elhanyagolható különbség.

1956-hoz is fura hasonlítani a jelenlegi állapotokat. Ugyanis se belső elnyomás, se külső erőszak nincsen. Egy szabad demokráciában élünk, ahol mindenki elmondhatja véleményét, lásd. tüntetés a Parlament előtt.

Most már nem csak Gyurcsánynak kellene a tüntetők szerint eltakarodnia, hanem a kormánynak is. Aztán naponta bővül a névsor. Most már többen követelik  minden mszp-s és szdsz-es polgármester lemondását, sőt ezen két párt eltűnését a politikából. Tegnap már odáig fajult a dolog, hogy a közintézmények éléről is takarodjon mindenki, és a jelenlegi médiát is le kell cserélni egy másik médiára.

Holnap már azt fogja követelni a tüntető tömeg, hogy Magyarország másik fele is takarodjon el, ahová akar, mert aki nincs velük, az ellenük van. És most végig nem a randalírozó huligánokról beszélek. Hanem a békésen tüntető tömegről! A népről, az istenadta népről. Legalábbis annak egy kicsi, ám elégedetlen részéről, a lakosság 1-2 %-ról.

Mindenkinek joga van véleményét kinyilvánítania. Ez alkotmányos jog. És mindenkinek joga van hülyének lenni. Ez alapvető jog.

Olvasd el ezt is!