Virágot a kátyúba!

Történt, hogy egy nógrádi település, Nézsa lakói megelégelték, hogy több tízezer telefonhívás (kátyúvonal) után sem történt érdemi változás az útjaik állapotában, ezért a tátongó lyukakba virágokat ültettek.Élelmes a magyar. A hibákból is erényt kovácsol magának. Legalábbis az út hibáiból.

Történt, hogy egy nógrádi település, Nézsa lakói megelégelték, hogy több tízezer telefonhívás (kátyúvonal) után sem történt érdemi változás az útjaik állapotában, ezért a tátongó lyukakba virágokat ültettek. Ha már nem büszkélkedhetnek közútjaik jó állapotával, legalább a virágos település címért még eséllyel indulhatnak.

Dulai Zsolt, az akció egyik szervezője elmondta: “Karácsonyra majd tujákat ültetünk beléjük, kis kínai villogókkal”. Azonban a kátyúk felvirágoztatása nem az ő érdeme volt, hanem stílszerűen Virág Zoltáné, aki egy kocsmai sörözés közben vetette föl (tán épp Virágvasárnapon) az ötletet.

S az ötletet tett követte, a falu lakói petúniákat, muskátlikat és egyéb virágokat ültettek kátyúikba, s a falu elé még egy táblát is tettek, hogy: “Nézsa útjai megszépülnek! Vigyázz a virágokra! Köszönjük!” Sajnos az autósok fittyet hánytak a friss ültetésekre, másnap a virágokak letarolták.

A falu lakói csak reménykedhetnek, hogy falujuk felvirágzásának csak első lépcsőfoka a kátyúk felvirágoztatása, s mielőbb használható úton rendeznek körmenetet Virágvasárnapon.