15 centi és egyebek (nincsen rajtad sapka?)

Ne gondolja senki, hogy az egyik oldal szimpatizánsai jobbak, mint a másik oldalé. Van, akit 15 centiméterről lőnek fejbe gázpisztollyal, és van, akinek a kezét törik. Ne gondolja senki, hogy az egyik oldal szimpatizánsai jobbak, mint a másik oldalé. Van, akit 15 centiméterről lőnek fejbe gázpisztollyal, és van, akinek a kezét törik.

Ezek a sajnálatos esetek nem a politikai pártokat minősítik, hanem a gyengeelméjű embereket. Bár igaz, hogy a Fidesz sokat tesz az ország megosztottságáért, és vannak megnevezhető emberek, akik nyilt forradalomra, és egyéb agresszióra bíztatják szimpatizánsaikat, de azért álljon meg a menet!

Azt azért egy józan eszű ember el tudja dönteni, hogy egy politikai pártért, egy politikusért, ne adj’isten, egy politikai programért ölni is, vagy bármire képes, de ez inkább pszichológiai eset, minthogy messzemenő következtetéseket vonjunk le egy-egy ilyen történésből.

Baromarcú,agresszív emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek. Az ilyeneket sohasem nehéz csatasorba állítani egy eszméért. De az említett esetekben még csak nem is erről van szó.

A 15 centis lövöldözős olyan picsa részeg volt, hogy fal adta a másikat. A rendőrök, csak azután tudtak vele kezdeni valamit, hogy kijózanodott. Aztán kiderült, hogy biztonsági őr, és a munkájában is agresszív volt nem egyszer. Szóval egy izomagyú barom, aki a discóban is összever akárkit, akin nincsen sapka.

A másiknak, aki egy szerencsétlen 74 éves nagymama kezét törte el, pedig elege lett a sok kéretlen cédulából, levélből, programból, vagy miből. Ilyen is van. Besokalt. A nagymama bánta. Volt már olyan a filmtörténetben, hogy  a ‘San Francisco utcáin’ főszereplője egy a reklámozottnál kisebb hamburgertől durrant be, és végig tombolta a fél várost. Az ilyen ember a saját anyját is elküldte volna melegebb égtájakra éppen akkor.

Ami érdekes, az az évek óta tartó duma arról, hogy két Magyarország van, és aki nem tartozik az egyikhez, az nem tartozik sehova, és nem is magyar. Egyszerűbben: aki nincs velünk, az nincs is. És aki nincs, azt ugye lehet lődözni, lökdösni – nem tétel. És a mai politika egy része ezt hallgatólagosan tűri. Na, ez a baj!

(ez a cikk egy tequila rapido ára, ami garabtált fejbelövés)