a technika ördöge

a tegnapi beharangozómban
még nem tudtam, hogy a
technika ördöge és billgécc
megtréfálnak. rossz tréfa volt,
nem nevettem rajta…

évek óta adva van nékem egy dj-controllel és egy (windows) laptop kombó, amivel a táncegyüttön élőben keverem a zenét. gondjaim mindig voltak vele, de hosszú órák őrülete után mindig sikerült életet lehelnem a cuccba, és a fellépéskor nem hagyott cserben.

idén nem adta meg magát a technika, ellenállt, s kb. 5 órás küzdelem után én adtam meg magam. ott álltam fellépés előtt néhány órával, s nem volt mivel színpadra mennem. végső kétségbeesésemben felvettem cd-re a szett vázlatát, hogy majd akkor azzal megy le a műsor. de a dolgok ilyetén való alakulása nem volt kedvemre való. élő helyett konzerv anyag, ráadásul egy vázlat…

az utolsó pillanatban a föllépő vendégeimmel megbeszéltem, hogy az eredeti elképzelésnek annyi. szerencsére senki nem jött zavarba. elhatároztuk, hogy akkor impró lesz. gyorsan fölvettem egy kb. negyed órás semleges, szőnyeg alapot (mac mini csókollak!). megbeszéltük, hogy majd erre verselünk/szaxofonozunk rá. ahogy esik, úgy puffan alapon. tulajdonképpen föltaláltuk a duma-tánc-színházat. s hogy mi lett a végtermék? hmm… érdekes… hamarosan megnézhetitek videón.