még mindig kindle

Lassan belakom a kindle olvasómat. És egyre jobban tetszik, nagyon elégedett vagyok vele. Kipróbáltam, hogy a kütyühöz kapott regisztrációs méllel (user@kindle.com) a kindle által nem szeretett formátumú dokumentumokat hogy alakítja át az Amazon, s egyáltalán. Működik.

Küldtem már txt, doc és pdf formátumú file-okat. Perceken belül ott volt az olvasóra optimalizált file a kindle-n, természetesen bekapcsolt wifi mellett. Sajnos a pdf-et változtatás nélkül küldték vissza, de ez valószínűleg azért van, mert a pdf támogatott formátum (igaz, a txt is), mindenesetre szerettem volna, ha mobi kiterjesztésben kapom vissza.

Az Amazon által átalakított olvasnivalók sokkal jobbak, mint amit én a calibre programmal mezei felhasználóként ki tudok hozni, mondjuk egy pdf-ből. Azt hiszem, nekem az Amazon a járható és legegyszerűbb út, hogy szép, rendezett és olvasóbarát formátumokat kapjak.

Szereztem egy tokot is az olvasóhoz egy kínai üzletben, potom 300 ft-ért. Ideiglenes megoldásnak gondoltam, de egy kis átalakítás után tökéletesen végzi a dolgát. Remélem, a videón ez jól látszik.

Néhány ismerősnek megmutattam a kindle-t. Kivétel nélkül mindenki azt mondta, hogy remek találmány, még olyanoknak is pozitívan álltak hozzá, akik nem igazán kütyümániások. Többen még a vásárláson is elgondolkoztak.

Más. A Kindle-varázs blogon rengeteg hasznos tanács van kindle rajongóknak, ilyen pl. a magyar billentyűzet kindle-re, vagy a képernyővédők lecserélése saját fotókra. (Engem a gyári képek nem zavarnak, sőt, kifejezetten tetszenek.) Bár van a kindle-ben mp3 lejátszási lehetőség, ez elég kezdetleges, de aki csak olvasás közbeni halk zenei aláfestést akar, annak tökéletesen megfelel. Aki esetleg hangoskönyveket is szeretne hallgatni szeretett olvasóján, az se keseredjen el, van rá megoldás.