szerelem.hu – barta/magelli.web.2.0

Na de mivé lett a szerelem?! Már nem izzad a tenyerem. Köpni mégis kell, phűűű… Cyber love (zene: Deme Róbert és az Abszolút Kezdők, szöveg: Baj László, ének: Tóth Loon és az Abszolút Kezdők) á la 3G avagy wifi.

Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.

Barta Lajos Szerelem c. darabja a szerelemről szól úgy, hogy végig a szerelem hiányáról beszél. A szerelem.hu már nem a hús-vér szerelemről szól, hanem valami másról. A virtuális szerelemről. Is. A gondolat-szerelemről. A nincs-szerelemről. A szerelem sivataga sóval lett behintve, hogy abból mag ne fakadjon. Mit mag, nincs is mag. Legföljebb monitorra szétspriccelő hiábavalóság. MSN-kéjvadászat.

Persze, ha volnának hegyeink, azaz magasságaink és mélységeink, minden sokkal könnyebb volna, de az a durva Trianon még a hegyeinktől is megfosztott bennünket, így a magasságainktól és a mélységeinktől is, ezért állunk a kietlen pusztában, mint macska az alomban, s szarunk az egészre, mert másra már nem futja.

Bezzeg, ha volnának hegyeink… Bezzeg, ha azt szeretnénk, ami van. Aki van. Itt és most. Nem az elképzelt jövőben, hanem itt és most. Akkor… De a sportban nincsenek ha-val kezdődő mondatok, mert sport ez az egész, ki mekkora terhet bír el nemiszervére akasztva, hogy legalább a guiness rekord meglegyen, ha már más nem lesz meg.

Bezzeg, ha volnának hegyeink (de miért is kell a régi, munkacímhez ragaszkodni, amikor a szerelem.hu sokkal jobb és kifejezőbb!), lennének gyökereink, biztosan állnánk a szenvedélyek mocsarában, s lehetne mire/kire fölnézni, s lehetne mit/kit megmászni. De nincsenek hegyeink, csak dombjaink, hol sírjaink homorulnak…

S bármennyire is be vagyunk sózva, kegyetlenül sótlan az egész hajcihő, és tele van a hócipő. Ebben az előadásban tilos volna minden szenvedély. Csak.tárgyilagosan.huuuu. Ha megmásztad a hegyet, gyere le a hegyről, s jegyezd meg, ott fönt mit láttál. Más a perspektíva. Láttad, s vondd le a tanulságot itt lent. Aztán botorkálj tovább az úton, mely úgyis a sírig vezet. Na de! Azon az úton végig kell menni.

S végül: A kopasz, aki dombra ment fel és hegyről jött le…

(Ezt most sokan nem értitek. Nézzétek meg az előadást!)