pulse – az én proliphonom

Lassan már egy hónapja társam a mindennapokban a T-Mobile Pulse névre keresztelt okostelefon. Bár a feleségemnek még mindig gyanús, hogy nem lehet vele telefonálni (néha nem hallottam meg, amikor hívott!), amúgy mindent tud, amit egy okostelefonnak tudni kell. Egész nap lóg a neten wifin keresztül, ha meg olyant nem talál, 3g -n kapcsolódik. Eleinte féltem a 3g-től, mert az rengeteg adatforgalom, ennek következtében hatalmas pénz, de nem. A NetCounter alkalmazás szerint alig 50 megát használtam el az előfizetésemhez járó 500 megából. Igaz, wifin is csak 109 megát játszadoztam el. Pedig főleg az első héten folyamatosan töltögettem a Marketből az alkalmazásokat.

pulse

A telefonról már elmondtak minden jót és rosszat mások, így nem részletezem legújabb játékszerem tulajdonságait. Én teljes mértékben elégedett vagyok vele. Ár/érték arányban mutasson valaki ennél jobb ajánlatot! Azért remélem, hamarosan lehet frissíteni android 1.5 -ről 1.6-ra, esetleg 2.0-ra, s ez majd néhány kisebb zavaró hibát javít a telefon használhatóságán.

Inkább azokat az alkalmazásokat mutatnám be, amelyeket föltelepítettem és hasznosnak találok.

Elsőként a már említett NetCounter említeném, amely az adatforgalmat számolja, hogy el ne számolja magát az ember a hó végén.
Bár van a Pulse-nak saját sms kliense, de számomra a Handcent SMS tetszetősebb és használhatóbb.
A Twitroid elengedhetetlen alkalmazás egy twitterezőnek. Először furcsa volt, hogy bárhonnan bármikor twitterelhetek.
A Fring egy remek össznépi alkalmazás, amellyel ingyen VoIP hívásokat bonyolíthatunk, valamint chatelhetünk Skype, GTalk, MSN, ICQ, AIM és Yahoo!, valamint Twitter partnereinkkel, mindezt ráadásul egyetlen programon belül.
Az aContacts szépen egyben tartja az összes kontaktomat, öröm vele dolgozni.
A wpToGo-val akár mobilon keresztül is írhatok bejegyzést a wordpress blogomba.
Az Astrid Task egy remek todo alkalmazás, nagyon okos és összejátszik a Google Calendarral.
A Grocery List-et a hozzám hasonló feledékeny férjeknek találták ki, akiket leküldenek a sarki fűszereshez, hogy hozzon, őőő, mit is?!
A Secret Box jelszavainkat és egyéb értékeinket óvja.
Az Advnced Task Killer egy gombnyomásra hatástalanítja, na nem a gombát, de minden fölösleges programot, ami a háttérben fut.
A FotMob a fociőrülteknek elengedhetetlen kis haszontalanság, segítségével tutira képben van az ember a BL -meccsekből, vagy a magyar NB1-ből, bárhol is jár.
A The Wather Channel miatt nyugodtan szélnek ereszthetjük időjós békánkat a befőttesüvegből.
A Biorithm Lite alkalmazás állandóan megmutatja, hol tartok éppen lelkileg, fizikailag és szellemileg. Néha, jobb nem tudni!
A Facebook for Androiddal a Facebookon tarthatom a szemem.
Aztán egy nagy jóság a Labyrinth Lite nevezetű játék, remek szórakozás!
A TuneWiki szuper zenelejátszó, s még a dalszövegekkel is elboldogul.
A Tea Timert és a CookingTimert én pomodoro alkalmazásnak használom, remekül teljesítenek.
A Barcode Scanner sajnos nem mindig működik együtt a Pulse kamerájával.

Nagyjából ennyi, amit rendszeresen használok. Vannak még föltelepített progik, amelyeknek bizalmat szavaztam, így még nem gyilkoltam le őket, de ami késik, nem múlik. Ha vannak olyan alkalmazások, amiket te használsz és az én felsorolásomból kimaradtak, kommentben megoszthatod! Droidosok előnyben!