Szaxofon

Két hete jutott eszembe, de jó is lenne, a múlt héten elhatároztam, tegnaptól pedig tanulok szaxofonozni.

Soha nem tanultam hangszeren játszani, a kottáról is csak halovány emlékeim vannak általános iskolából, s bár játszottam már több zenekarban is (amolyan színházi zenekarok és az Abszolút Kezdők), s a dalszövegek mellett még jó pár zenét is szereztem, mégsincs fogalmam a zenei alapokról.


Gondoltam, ennek vége, belevágok. S hogy miért éppen a szaxofon? Nem tudom. Még soha nem fogtam a kezemben se. Pedig régóta tetszik a hangja, s mostanában olyan ambient, elektronikus zenéket hallgatok, amelyben gyönyűrű szaxi szőnyegek gomolyognak, olyan "búsak, bíborak".

No meg az a bizonyos Tánchétvégés éjszaka is hatással volt rám, amikor Czakó Péter miskolci zenész szaxofonozott az összeállításomra.

 

altaszxofon

(klikk a nagyobb mérethez!)


Egyszóval egy kölcsönhangszerrel barátkozom éppen (a fotón látható), amely az első pillanatban nem akart megszólalni, aztán egyszer csak mégis. Igaz, ég nem hasonlít szaxofon hangra, de azon leszek, hogy mihamarább közelítsen hozzá. És mellé szolfézs keményen.

Szerencsémre a színháznak van saját zenekara, s rengeteg tehetséges és segítőkész zenésze, akik közül sokan tanítanak is a zeneiskolában; s van, aki hajlandó időt áldozni rám.

41 évesen még mindig van új a nap alatt, és jó dolog, hogy az ember fölfedezi őket magának.

Tényleg: nem tud valaki egy eladó, vagy kölcsön szaxofont?

Olvasd el Tánchétvégés éjszaka is!