Blogtér web 3.0

blogtér web 3.0– Messze van még Kolozsvár?
– Most már elég messze…

Na, azért ez még nem web 3.0, sőt az első napokban még a web 2.0 -át is épphogy csak tudta, s inkább a web 1.0-hoz közelített az új Blogtér. De ezt tudjuk be az átállás bonyodalmainak.

Az első benyomásaim nem rosszak. Sőt, jobban tetszik már most az új Blogtér, mint az előző verzió. Legnagyobb jóság, hogy egy oldalon látom a dolgokat, a Blogtér kinőtte a két címlapos betegségét – ez mindenképpen pozitívum.

Tetszenek az új dizájn színei, bár egy kicsit a blogger.com színeire hajaz, mindenesetre fényévvel jobb, mint az eddigi bugyikék szín.

Jó dolog a mikroblogolási lehetőség is; ennek annyira megörült mindenki, hogy a nagy "twitterezésben" elfeledkezett a blogolásról is a népség. Persze ez annak is betutható, hogy mindenki "üvöltve kereste Kerouacot a tömegben", senki nem talált meg semmit, mindenki kereste a másikat és önmagát, s az üzenőfal működött szinte egyedül, hát oda SOS-olt mindenki. Azért ma már bejegyzések is születtek, tegnap csak néhány.

Jópofa a követési funkció, de vigyázat, aki nem tartja be a követési távolságot, az sok méllel fog bajlódni! Amúgy pedig türelem! Sok javítanivaló van még, sok funkció nem működik, vagy nem úgy, ahogy kellene, de már az első két nap tapasztalatából is látszik, hogy ha egyszer pöpec lesz a rendszer, akkor hasítani fog a magyar blogoszféra egén. Addig is felesleges átmenni a Freeblogra, vagy máshova. A fiúk a bányában keményen dolgoznak, és folyamatosan reagálnak észrevételeinkre, és orvosolják a hibákat.

Persze fölmerül a kérdés, miért kellett egy félkész rendszert üzembe állítani, de szülinaposról vagy jót, vagy semmit! Türelem!

Olvasd el ezt is!