Buzi-e vagy?

melegfelvonulásAz ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér…”(József Attila). Ha meleg van, direkt jó, ahogy az átforrósodott homok simogatja a lábát. Mert az ember néha homokos. Síkra ér.

Melegszik az idő. Szombatra tetőfokára hág a hőhullám. Melegszik az idő. Szombatra tetőfokára hág az indulat.
Melegszik az idő. Nem akar változni. A magyar közvélemény. Mert a magyar az hótziher, hogy nem buzi. Szeretett kutyája lehet, hogy félrekefél, pláne hason neműekkel (az ebeknél ez gyakran előfordul!); lehet, hogy tisztes családapák is félrekefélnek minden keresztényi tiltás ellenére (Felebarátod házastársát ne kívánd!); lehet, hogy némely elvetemült magyar munkaidőben cukorkával a zsebében szörföl kislányok bugyi titkait kifürkészni, és még el tudok képzelni más fűben járó bűnöket is, de hogy a magyar nem buzi, az tuti.És ha a magyar nem buzi, akkor minden buzi buzi, tehát takarodjon e honból, ne akarjon törvény adta és biztosította jogaival itt buzulni. Mert különben hadsereget szervez ellene a sértett hímsoviniszta Ős Kujon, s amíg a buziverő fekete sereg össze nem tobzódik, addig is molotov, de semmiképpen se mázeltov (csak a rím miatt), mert az meg még a buziknál is rosszabb. (Képzelem, mennyire halmozottan hátrányos lehet egy zsidó buzinak,
ha meg még cigány is az istendta! A buzi zsidókról ne is beszéljünk! )

De hát senki sem mondta, hogy az élet egy habostorta és erre nekem Tanúm van. Hotdogot lehet árulni, meg a kását is forrón (nem) eszik, a (minden)vasárnapi húsleves se ér szart se hidegen, ecetera… Szóval az áldott jó meleg minden pillanatát megédesíti a magyarnak (gondoljunk csak a frissen fejt boci tejre, vagy az anyaölre!), de a magyar buzi ne legyen meleg, mert magyarnak csak hidegen lehet lenni, vagy idegen.

Az idegeneket meg nem szeressük, és elmehet József Attila is a… homokos síkra. Végül.