Aug. 20. – majdnem megúsztuk

tüzijátékMost már végérvényesen megállapíthatjuk, hogy az Égiek nem szeretik a magyart. Kiváltképp nagy nemzeti ünnepükkor, augusztus 20-án.

Amúgy is mostoha volt ez az ünnep mindig. Volt ez már az Alkotmány ünnepe, volt az új kenyér ünnepe, államalapításunk ünnepe. Újabban főként a tüzijátékok ünnepe augusztus 20-a.Tavaly az Égiek úgy döntöttek, hogy megbüntetik a magyart. Épp ott, épp akkor égzengés, földindulás. Öt halott. Botrány. A politikai oldalak egymásra mutogattak, bűnbakot kellett előkaparni az ellenzék által felbujtogatott népharag lecsillapítására. Néhány jelentéktelen hivatalnok elvitte a balhét, én meg röhögtem, de nagy az Isten állatkertje. Még a mucsaröcsögi parasztbácsi is tudja, ha fölnéz az égre, hogy vihar lesz-e, vagy sem. Különösebb előrejelzések, információk és egyebek nélkül is. Szokol rádiót hallgatva meg pláne megbizonyosodik megérzései helyességéről, és azt mondja magában, hogy nem megyünk ma sehova, vihar lesz. Na, de mindegy is.

Idén az egész magyar rendőrség, a tűzoltóság, a mentősök, a polgári védelem, az alakuló Magyar Gárda, a Fidesz óhajú Nemzetőrség, a francia idegenlégió, az FBI, a CIA, de még az Al Kaida is a magyar eget kémlelte és vigyázta, nehogy újabb természeti vihar robbantson ki egy jó kis politikai vihart, amelynek jelmondata: “Monnyon le!” Merthogy a tavalyi baromarcúság oka természetesen a magyar politikai elit főmumusa, Gyurcsány Ferenc volt. Ha idén is épp ott, épp akkor lett volna égzengés, földindulás, akkor az Isten se mossa le Gyurcsányról, hogy ő a 666.

Igaz, idén épp nem mosta el az eső a tüzijátékot, és még a másik cirkuszi mutatványt is megkímélte. A Red Bull Air Race is halálos áldozat nélkül lement, csak utáni jött a vihar. Így majdnem gond nélkül ünnepelhettünk. Csak egy hibázott. A Szent Jobb menetet elmosta az eső. Valószínűleg a jobboldal még nagyban tanácskozik, hogy sajtótájékoztatójukon lemondassák-e Gyurcsányt, és az ünnepért egyszemélyű felelőst Gáll J. Zoltánt. Mert valóban, a körmenet elmaradt a vihar miatt. Pedig egy kis fifikával Gáll J. keríthetett volna valahonnan egy mountex vízhatlan kesztyűt, legalábbis egy jobb kezest, s felhúzhatták volna a szent Jobbra, s akkor legalább az nem ázik meg.

Na, de majd a jobboldaltól kap Gáll J. a szent Jobb miatt. Mi pedig elégedetten nyugtázhatjuk, míg fejünk felett csatározik a szent politika, hogy elmúlt az ünnep, és szeretteink se vesztek oda a nagy tüzijátékban.