Sport szelet

sport szeletJó estét, jó szurkolást! – hogy ezzel a K(n)ézi Jenő szlogennel vezessem be kedvenc csokoládémhoz címzett ódámat. Ó, ha én költő volnék, a Sport szelethez írnám második versemet. (Az elsőt…)

Senki ne mondja, hogy nem evett még Sport szeletet. Aki mégis ezt állítja, az nem az én korosztályom, vagy már Milka lila tehéntején nőtt föl.Szó se róla, az 1953-as Sport szelet nyitányon még én sem fordultam elő, de felcseperedvén buzgón pusztítottam a rumos-kakaós finomságot, már ha sikerült a celofánból kicsalogatnom mindenféle kézmaszatolás nélkül.

A Sport szelet hungarikum, túlélte a rendszerváltást, de még a reformos-megszorítósdit is. Sőt. 1980-tól már Sport szelet maxit is ehettünk, 1993-tól pedig XL-es és mini méretben is kapható, de van ostyás, fehér csokis, és legújabban jégkrémes változatban is.

A klasszikus Sport szelet íze az erdetihez képest sokat változott az idők folyamán, A Maxi tulajdonképpen köszönőviszonyban is alig volt az eredeti ízhez, de amióta a népharag visszakövetelte a klasszikus, a feljethetetlen, az egyedi Sport szeletet, azóta újra lehet nosztalgiázni és ízorgiázni.

sport szelet jégkrém


Nemrég kóstóltam a jégkrém változatot, mondhatom, jól sikerült. A jégkrém teljesen visszaadja a régi ízt, a külső csokiborítás viszont nekem túl tömény és édes volt.

Ami miatt a Sport szelet még verhetetlen az ízén túl, az a mérete. Mármint az eredetié. Éppen akkora, amekkorával az ember egy kívánásra még elbír. Persze ez csak magánvélemény. Aki nagyobbra vágyik, annak ott van az XL-es, aki kisebbre, annak pedig a mini.

Olvasd el ezt is!