Változik a KRESZ


Mégpedig áprilistól, ám a változásokra már fölkészülhettünk szeptember 18-tól, de október 23-tól mindenképpen, a későn ébredők pedig még március 15-én se késtek le semmiről.


Továbbra is érvényben marad a jobbkéz-szabály. Sőt. Mégcsak most marad igazán érvényben. A balra hajtáshoz nagyon körültekintően kell közlekedni, mert bármikor beleütközhetünk egy kordonba, vagy egy barrikádba.

A Megállni tilos táblánál továbbra is tilos megállni, a Várakozni tilos táblánál megállni még szabad, de csak 17.30 órától 21.30 óráig, és kizárólag a jobbkéz-szabály érvényes.
Április 1-től lép érvénybe az a módosítás is, hogy rossz kormányzási viszonyok mellett fényvisszaverő mellényt kell viselniük a kormány tagjainak, hogy a tojás felesleggel küzdő elégedetlenkedőknek minél biztosabb célpontul szolgáljanak.

Külön tábla jelez eztán az alagútról is. Ha az alagút végét is látni majd, akkor egy még újabb táblát terveznek az erre illetékes szervek. (Egyesek szerint az alagút végét látni, mások szerint viszont most már az alagút vége egyre messzebb van)

Ugyancsak áprilistól lép életbe az a változtatás, ami lehetővé teszi: lakott területen kívül (tehát nem a Kossuth téren) – ahol az út kialakítása arra alkalmas – jelzőtábla 90 kilométer/óránál magasabb sebességet engedélyezzen (elkötött harckocsik, demonstráló traktorok előnyben), ami azt jelenti, hogy most már lehet dübörögni. Szabad utat kaptunk a száguldásra. Persze, vannak, akik lassítanának az eszeveszett tempón, sőt, egyenesen visszakapcsolnának (az új többség), de hát közlekedni kell. Haladni az új, a megváltozott közlekedési viszonyoknak megfelelően.

Természetesen alkotmányos jogunk nem egyetérteni az új szabályokkal. És alkotmányos jogunkkal élve/visszaélve hangot is adhatunk nem tetszésünknek (pl. egy félpályás útlezárás során baseball ütővel).

Olvasd el ezt is!