MÉ Monnyam meg?

titokA titok attól titok, hogy titok. Ha elmondom, akkor már nem lesz titok. Vagy tudtok titkot tartani? Lehet, de amit már két ember tud, az nem titok. Amit meg hárman tudnak…

Szóval vannak titkaim. És eme írásmű után is lesznek. Titkok nélkül unalmas lenne. A titokkal teli ember izgalmas. Lehet fürkészni, gondolkozni, hogy mi lehet a titka. Hosszú időre tartogat elfoglaltságot magának az, aki a tikokkal teli embert figyeli.

Meg aztán vannak olyan titkai is az embernek, amelyeket még magának se nagyon vall be. Mert azok olyan nagyon titkos titkok.


Vannak olyan titkok, amelyek a kutyát se érdeklik. Érdektelenek. Csak nekünk fontos valamiért.

Vannak olyan titkok, amelyek viszont mindenkit kivétel nélkül érdekelnek, mint pl. mi végre is vagyunk a világban?, meg az efféle nagy kérdések. Csakhogy ezekre nem nagyon kapunk választ, illetve nekünk kell egy életen át kutatnunk, hogy megtaláljuk az értelmét. Van, akinek ez sikerül még életében, van, akinek soha. Vannak sokan, akiket ezek a kérdések soha nem érdekeltek. Pedig, ha vannak titkok, akkor ezek azok.

Más titkain csámcsogni nem érdemes. Annak se látom sok értelmét, hogy bevalljak olyan kis titkokat, hogy pl. egyszer lepisiltem a budi tetőt, vagy anyámtól elcsentem néhány szál cigit annó. Na, de ezek már titkok…