2007 legyen…

reményHa 2006 a műforradalmárok éve volt, akkor 2007 legyen, mondjuk, a műfű éve. Vagy a műkarácsonyfák éve.

Műfűvel vessük be (!) a Parlament előtti teret, bármilyen eshetőségre számítva (közeleg március idusa, s a hagyomány szerint a magyar akkor forrong). S ha marad némi műfűmag, akkor szórjuk el a Puskás stadionban is, hogy ne kelljen szégyenkezni a legelő minőségű fű miatt egy-egy nagyobb megmozduláson. A műkarácsonyfáról nem írok, lehet sejteni a hasznát, még ha ellenérzésekkel is viseltetünk iránta.Ha 2006 a kivonulós képviselők éve volt, akkor 2007 ne így vonuljon be a történelembe. Legyenek, illetve ne legyenek képviselők. Minek is?! A kivonulásukkal csak magukat és pártjuk kicsinyes érdekeit képviselik, nem minket. Azért meg pénzt adni nekik nem érdemes, sőt vétek.

Ha 2006 a hazugságok éve volt, legalábbis a nagyot mondások s a nagyot ígérgetések éve, akkor 2007 legyen a nem hazguságok éve. Igazságot nem írok, mert az úgyis odaát van, meg kinek-kinek más és más az igazság, ám nem hazudni nem is olyan nagy dolog. Ígérni is csak annyit ígérjünk, ameddig a takarónk ér. A nagyot mondásról meg úgyse tudunk lemondani, mert hát mifelénk mindig is volt ennek hagyománya.

Ha 2006 ban “rosszabbul él(t)ünk”, akkor 2007-ben is rosszabbul fogunk, csak tudjunk róla. Időben. Hogy felkészülhessünk, ha mégis fájni fog.

Ha 2006-ban leégettük magunkat a külföld előtt, meg az MTV székházat, (no és augusztus 20-a!), akkor 2007-ben is égjünk. Csak egy kicsit másképp. Mondjuk, égjünk az összetartás lázában, a munka lázában, vagy akármilyen lázban, csak ne gyulladjon tőle ki semmi. Égjen az agyunk, szikrázzon a tekintetünk, izzó parázs legyen a szívünk, elménk gyulladjon lángra magvas gondolatoktól. Szóval hassunk, alkossunk, gyarapítsunk!

Ha 2006 a szélsőséges időjárás éve volt, akkor 2007 legyen az időjárás éve. Ahogy azt kell. Legyen tavasz – nyár – ősz – tél. Egymás után. Jól megkülönböztethetően.

Ha 2006 nem a magyar foci éve volt, akkor…, na jó, 2007 úgysem lesz az, de legalább 2008 már az lehetne. Csak egy picit.

Ha 2006 a bloggerek éve volt, akkor 2007 is legyen az. Magunk és mások örömére, szórakozására, épülésére, vagy csak úgy.