Neked a mobilod mondja meg?

Neked a mobilod mondja meg, hogy ki vagy? Húúúú, de megváltozott a klasszikus Neurotic dal szövege! Mert ott, ugye, az van, hogy: “Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?”
Most meg már nem csak, hogy a mobilod árulkodik rólad, de még azt is megmondja, mit érzel. Ideális, zsebben hordozható pszichológus, önértékelő önkalkulátor, kényes lelki egyenesúly stabilizátor – mindez egy készülékben. Ja, és még telefonálni is lehet vele. Akár.

De ki akar állandóan telefonálni a pszichológusával, ha csak az ember nem egy amerikai filmben játszik!

Fölhívom a főnökömet, és leugatom, mert rosszul végezte el a rábízott munkát, s egyből látom, hogy talán nem kellett volna leugatnom a feját a nyakáról, mert a mobilom mérgeszöld színekben adja tudtomra, hogy túlmentem bizonyos határon, és gyorsan egy nyugtatót ajánl, és a kijelzőn megjelenik a legközelebbi patika címe.

És még sorolhatnék példákat, de ezt már többen megtették ennek a bejegyzésnek kommentjeiben.

De persze milyen az emberi elme! Egyből kitalálja, hogy majd jól átveri a mobilját, és ha dühös, akkor moderálja magát, ha meg túl jókedvű, akkor visszavesz egy kicsit, mert a legfontosabb a kényes egyensúly, úgy is mondhatnánk: a szürke középszer.

Beugrott egy kép. Egy eldugott helyen ott ülök a mobilommal szemben, és R-beszélgetek vele. Kiöntöm a lelkemet neki, elsírom bánatomat, elfojtott indulataimat ráfröcskölve ő csak villog egyet, és én tudom, mi van velem. Vagy ha nem is tudom, de legalább valaki meghallgatott.

Aztán eltűnődök azon, hogy a mobilom az ideális társ. Őt kerestem egész életemben. És most rátaláltam, megleltem, és egy nagy elhatározásban oltár elé viszem, örök hűséget esküdök neki (ő is nekem, míg aksival bírja), és boldogan élünk, míg egy újabb és okosabb típus meg nem jelenik a piacon.