Magánszféra magáncélra (vonatozás)

emeletes vonatTegnap délután gondoltam egyet, fölszálltam a Főváros felé tartó IC-re negyed 4-kor, és este 8-kor Veszprémben landoltam. Mivel csak kedd reggel lesz próba ismét, gondoltam, kihasználom az időt, és hazamegyek kedvesemhez és barátaimhoz.

A vonatút tűrhető volt. Az IC egy remek találmány, kényelmes és kultúrált. Pesten aztán kis gondom akadt, ugyanis a Keletiből 25 perc alatt kellett átérnem a Délibe, és a Metró szünetelt, a belváros lezárva. Azt meg nem tudtam, hogy a metrópótló buszok mikor és honnan indulnak (egy vidéki Pesten!). Végül szerencsésen fölszálltam a buszra, ahol egy zsebes próbált lenyúlni, de ügyetlen volt a hülyéje, és rajtakaptam. Igaz, csak egy doboz cigivel és egy öngyújtóval lett volna gazdagabb.

Aztán a Déliben egy vadiúj emeletes vonat várt, hogy Veszprémbe röpítsen. Amolyan próbavonat Németországból. Nagyon rendben volt, tisztaság, kényelem – tiszta Európa. Vajon hány év kell, amíg az összes vonalon ilyen kultúrált körülmények között utazzon az ember? És mennyi idő kell, hogy a magyar vandalizmus áldozataivá váljanak ezek a szerelvények? 

További képek a csodajárgányról…