Sólyom Szűkszavú László

Sólyom Szűkszavú László beszélt. Azt mondta: Uff! Beszédének ezt megelőző tartalmának lényege megegyezik a régi népi mondás velejével: A kecske is jól lakjon, a káposzta is megmaradjon. Aztán: Uff.
A rendőrség pedig azóta is keresi identitását a jogszabályok sűrű útvesztőjében, a kossuth téri tüntetőknek álcázott hajléktalanok és Bánk báni pártütők pedig köszönik szépen jól vannak. A rendőrség “Satuba” szorult, az ünnep méltósága úgyszintén, de majd 50 év múlva, mert “ej, ráérünk arra még!”

Azt is mondhatnánk, hogy a bolondokat egy napra a királyi trónra emelte Sólyom Szűkszavú László, csak épp nem Pünkösdkor, hanem nemzetünk legnagyobb ünnepén. A hatás biztosan nem marad el: rajtunk röhög az egész világ, a jobb érzésű magyarok pedig szégyenlik magukat, többeket közülük már a sírás folytogat.

De nem baj, veszett több is Mohácsnál, ahol azért a törökök elég nagy fölényben voltak. Most pedig Satu és bandája a sokszoros túlerővel szemben győzött. Beteljesült a népakarat. Beteljesült a népakarat?