Sólyom Kemény László beszéde

Eddigi legkeményebb hangvételű beszédét tartotta az urnák lezárása után a köztársasági elnök. Ez nagyon helyes. Már első nyilvános beszédében ezt kellett volna. A tavaszi választások előtt ezt kellett volna. Nem tette. Most igen.Eddigi legkeményebb hangvételű beszédét tartotta az urnák lezárása után a köztársasági elnök. Ez nagyon helyes. Már első nyilvános beszédében ezt kellett volna. A tavaszi választások előtt ezt kellett volna. Nem tette. Most igen.

Burkoltan, vagy nyíltan az Országgyűlés kezébe adta Gyurcsány Ferenc sorsát. Közben elfeledte megemlíteni a békés tüntetőkről szóló mondataiban, hogy a békés tüntetők zsidóztak, alkotmányellenes alkotmányozó nagygyűlést követeltek, stb.

Megemlítette viszont, hogy nem lehet listákat készíteni a tüntetőkről, nem gyűjthetnek adatokat. Helyesen. Zsidózni, úgy látszik, még a békésen tüntetőknek is lehet. Mint ahogy lehet a békésen tüntetőknek békésen nézni a Magyar Televízió ostromát.

Persze, a határok bizonytalanok. Ki a békés tüntető, és ki a köztörvényes bűnöket elkövető. Pengeélen táncol néha a köztársasági elnök is, mikor részrehajló, mikor nem, egyik vagy másik oldal javára. Mondom, a határok néha bizonytalanok. Ez nagy felelősség.