Reagák az elnöki beszédre

A Fidesz meghajolt, és mély egyetértéssel bólogatott az elnöki beszédre, majd továbbra is a népszavazásról beszéltek, bár már nem úgy, hanem úúúúgy…Mint ahogy azt sejtettük, a pártok is saját szájízük, vérmérsékletük szerint értelmezik a köztársasági elnök beszédét.

Politikusok, politológusok szedik mondataira, elemeire a kemény szavakat. Mintha csak egy Sekszpír remekműről lenne szó. Na, de ha már…

A Fidesz meghajolt, és mély egyetértéssel bólogatott az elnöki beszédre, majd továbbra is a népszavazásról beszéltek, bár már nem úgy, hanem úúúúgy…

Az MDF színeiben, az igazság és a középszerűség jelöltje, Isten ostoraként tündöklő Dávid Ibolya semmi olyant nem hallott Sólyom Lászlótól, amit ő és pártja már ne mondott volna el. Én azért még mindig várom az MDF programját, akár a tavaszi választásokét, akár az önkormányzati választásokét.

Az SZDSZ nemes egyszerűséggel nem ért egyet az elnöki beszéddel. Megértem őket, hisz a köztársasági elnök sok mindent elítélt a beszédében, a zsidózást viszont nem.

Az MSZP visszaszólt az elnöknek, majd hátba veregette az öreget. Ők úgy értelmezik a köztársasági elnök azon szavait, hogy a kialakult helyzetben a megoldás kulcsa a parlamenti többség kezében van, hogy a szocialisták bizalma töretlen a miniszterelnökkel szemben.