Elkúrtuk, de nem értem

Tényleg elkúrtuk. Nem most. Már régen. Ha a tömeg most azt skandálja, hogy Gyurcsány monnyon le, akkor monnyon le vlamennyi eddigi miniszterelnök, politikus, mindenki, aki eddig csak ült a langymeleg Parlamentben, és ígérgetett, és gyűjtögetett, de az országért semmit nem tett.
Persze értem, de nem értem mégsem, miért kell egy hangfelvétel miatt forradalmat kiáltani. Persze ez kell a bősz, szittya hadaknak, akik már évek óta csak a jelre várnak. És a jel most megadatott, és a horda elindult.

Nem értem, miért nem az egész hangfelvételt idézi a jobbos média, mert abból kiderül, hogy sokkal árnyaltabb a dolog, mint elsőre látszott.

Nem értem, hogy ha végre van egy miniszterelnök, aki azt mondja, hogy az egész eddigi politikiai élet (kezdve a rendszerváltástól!) egy hatalmas nagy hazugság volt, és ennek véget kell vetni, akkor miért beszélnek törvénytelen kormányról és miniszterelnökről.
Tudtommal a kormányt törvényes szavazáson választotta meg a szavazók többsége.

Nem értem, hogy egy zárt ülésen elhangzott, nyomdafestéket kevésbé tűrő szavak miatt miért háborodik föl a közvélemény. könyörgöm: zárt ülés, nem Kossuth tér 10 000 Wattos kihangosítással.

Nem értem, a Maszopnak miért jó, hogy az az ember, aki kirángatta őket a posványból, és akar valamit, azt most miért próbálják félresöpörni. Jaaa, hogy nehéz az igazságot megemészteni, és jobb a gazság; és nyilvánvaló, hogy a tespedtség még jobb, a régi káderek jól elvannak munka nélkül is, ez a Gyurcsány meg itt dolgozni akar, és ráadásul hazugság nélkül.

Nem értem, most miért felejti el mindenki azt a felvételt, amelyet a tavaszi választások előestéjén kürtöltek világgá, s amelyben Orbán nyiltan a kampánycsend megsértésére biztatja híveit.

Nem értem, mit akar a Fidesz, és a jobb oldal! De komolyan nem értem. Ne hőbörögjenek, dolgozzanak. Akarjanak valamit. Mutassanak alternatívát, mutassanak valami programot. Valamit. Ne álljanak csahos kutyaként a hataloméhes Orbán mögött, hanem gondolkozzanak, tegyenek.

Tényleg elkúrtuk. Nem most. Már régen. Ha a tömeg most azt skandálja, hogy Gyurcsány monnyon le, akkor monnyon le valamennyi eddigi miniszterelnök, politikus, mindenki, aki eddig csak ült a langymeleg Parlamentben, és ígérgetett, és gyűjtögetett, de az országért semmit nem tett.