Gyurcsány tartózkodási helye – ismeretlen

Legalábbis ellentmondó hírek keringenek arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hol tartózkodott augusztus 20-án.
Legalábbis ellentmondó hírek keringenek arról, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hol tartózkodott augusztus 20-án.

A hivatalos közlemény szerint szeretett Ferencünk a balatonöszödi kormányüdülőben tartózkodott. Arról már nem szól a közlemény, hogy a balatoni eget kémlelte, választva magának csillagot, vagy a tévé képernyőjén figyelte a tragikus fővárosi tüzijátékot, már ameddig a közvetítést figyelhette.

Parlamenti és külügyi értesülések szerint viszont szeretett kormányfőnk Horvátországban töltötte nemzeti ünnepünket. Tán azt gondolta, hogy onnan is látszik majd a tüzijáték. De ha nem is látszott, a híre biztosan hamar eljutott oda is.

Ha ez utóbbi pletykák az igazak, akkor ez volna az első eset, hogy augusztus 20-án nem tartózkodik hazájában a kormányfő. Persze nincs törvénybe vésve, hogy ez kötelező, de azért mégis…

Kedves, Miniszterelnök Úr! Hogy lesz így nagy nép-nemzeti összetartás, meg kollektív nemzettudat, meg miegymás, ha már egyik, ha nem a legnagyobb nemzeti ünnepünkön, esetleg külföldön kóricál a miniszterelnök úr/űr?! Lehet, hogy már beült a horvát-magyar eb döntőjére a dísztribünre? Vagy horvát szabadcsapatokat toborzott a szlovákok ellen? Vagy a határon túli magyarokat gyűjtötte maga mellé az önkormányzati választásokra? Vagy, ne adj’isten, elfelejtette, hogy augusztus 20-a van, s még utoljára az őszi parlamenti ciklus előtt megtekinteni óhajtotta, ahogy a tengerbe bukik a Nap?

De ha csak Öszödön volt, miért csak másnap jelent meg a szétkuszált fővárosban? Dugó volt a sztrádán, vagy gyorshajtásért elvették a jogsiját? Vagy ő is csak a köztévék elég szegényes és botrányos nem tájékoztatásából nem tudta meg, hogy tragédia történt?

Kérdések sora, tisztelt Miniszterelnök Úr, amelyekre illenék választ adni!