Megint jönnek, kopogtatnak…

Orbán Viktor és a Fidesz maximálisan kihasználta a választások óta eltelt időt. Nem tétlenkedtek, magukba szálltak, számot vetettek önmagukkal, és levonták a választási kudarc konklúzióit. Ennek eredményeképpen ma mindenki azt harsogja, hogy: “Jó reggelt, Magyarország!”

Orbán Viktor és a Fidesz maximálisan kihasználta a választások óta eltelt időt. Nem tétlenkedtek, magukba szálltak, számot vetettek önmagukkal, és levonták a választási kudarc konklúzióit.

Ennek eredményeképpen ma mindenki azt harsogja, hogy: “Jó reggelt, Magyarország!”. Ez az elterjedt köszönési forma már Orbán Viktor korszakalkotó ötlete előtt is megvolt, sőt már a tv2 azonos című reggeli műsora előtt is megvolt. Amióta nem bunkóval és bicskával megy magyar a magyarnak, így köszön széles ez országban mindenki úgy reggel 5-től mondjuk délelőtt 10-ig.

Na, de akkor, mi ebben az újítás? Annyi, hogy most sokkal hangosabban, mondhatni dörgedelmesebben illik Jó reggelt! kívánni egymásnak, és az üdvözlésen túl sokkal mélyebb gondolati rétegekkel bővítették ki e mindennapi kifejezést, sőt politikai tartalommal ruházták föl. Találkoztunk már ilyennel a legújabb kori magyar történelem során, épp a Fidesz kedveli kisajátítani és elcsépelni fontos dolgainkat, mint pl. a polgár szót, vagy a kokárda használatot, vagy a magyar/magyarság kifejezést, stb…

Most a Jó regglet!-en van a sor. Ezt nézték ki maguknak. Viktor azt mondja a tv2 névhasználati észrevételére, hogy a tv2 ne mondjon butaságokat, talán eztán is lehet Jó reggelt!-tel köszönni Magyarországon. Persze, hogy lehet. Csak egy kicsit erőszakosabban, és a Fidesz elképzelése szerint az egyszer már megbukott módszerrel, hogy ismét bekopogtatnak minden ajtón, illedelmesen Jó reggelt! kívánnak, és aláírásokat gyűjtenek a Gyurcsány csomag megbuktatásához. Viktor hangsúlyozza, hogy nem Gyurcsány megbuktatásához, csak a csomag megbuktatásához! Ám ugyanakkor Navrasics polgártárs már pedzegeti, hogy belátható időn belül megbukik a jelenlegi kormány, esély van arra, hogy ne töltse ki a ciklust.

Vajon mire gondolt Navrasics polgártárs? Talán a még részleteiben kidolgozatlan, vagy jól titkolt Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány esetleges sikerére alapoz? Merthogy ugye megint lesz naggyűlés, tüntetés, kopogtatás, agitálás, aláírásgyűjtés, mint a nem túl régi bukott szép időkben. Tényleg levonták a bukás tanulságait a fideszes fiúk, gratula!

Csak ,szerintem, egy nagy baj van. A polgároknak már nagyon elegük van a politikából, az állandó toborzásokból, készenlétből, riogatásokból, kopogtatásokból, aláírásokból, stb… Persze, elegük van a csomagokból is, de a nagy nép-nemzeti-magyarkodós-összefogós-bajúszpödrős-pálinkás jóreggeltes összeröffenésekből tán még inkább. Abból ui. nem lesz jobb a gazdaság helyzete, meg attól se, ha Viktor vezér adócsökkentést ígér úton útfélen, meg attól se, hogy megint jönnek kopgtatnak, szegény nemzetgazdaság beteg. Akkor gyógyítsátok meg, polgártársak, ne csak siránkozzatok és kárörvendjetek a haldokló fölött, mint a vészbanyák, hogy: “ugye, én megmondtam! Kááááár, hogy nem hallgattatok rám! Káááár, hogy hülyén szavaztatok! Káááár, hogy hittetek a hazug embernek! Káááár….” A stabilitás nem a nagygyűlésektől és a tömörüljünk, mert úgy többnek látszunk politikától áll helyre. Jó reggelt, Magyarország!

Mielőtt érkezne a siserehad, és leballibesezne, és lezsidózna, meg anyukámat melegebb égtájakra küldené, mert jogosnak hiszi, hiszen mindenkit egyenként, személyeskedő hozzászólásommal tüzelem magam ellen, és minden jobbos érzelműt személyében sértek, és személyesen szóllítok meg, és küldök el én is melegebb égtájakra, jelzem, hogy ne fáradjatok, mert kezdek már inmunissá válni az árokba lövős, átkozódós, zsidó bérences, és egyéb válogatott hozzászólásokkal szemben. És egyébként is elismertem már többször is, hogy igenis ballibes, zsidó bérenc vagyok, aki csak azért írja hülyeségeit, hogy árokba lőjjék, megfenyegessék családját. De leginkább azért, mert jól szórakozok azon, hogy mindenki személyes sértésnek veszi, ha kedvenc vezérét számra veszem:)

Kapcsolódó bejegyzés…

Olvasd el ezt is!