Quimby koncert

A veszprémi Utcazene fesztiválon hagyományosan minden évben föllép a Quimby. És minden évben hagyományosan remek bulit csinálnak. Így volt ez idén is.01

klikk a képre az albumhoz!

A veszprémi Utcazene fesztiválon hagyományosan minden évben föllép a Quimby. És minden évben hagyományosan remek bulit csinálnak. Így volt ez idén is.

Egy hatalmas belégzés után jött a Kilégzés. Mármint az új album. Persze okosan fölvezetve a már klasszikussá vált régi nótákkal. A banda, Kiss Tiborral az élen, teljes odaadással nyúzta a hangszereket, s a nagyszámú publikum hamar bemelegedett. Mondanom se kell, mi is kis társaságunkkal, hisz egyik nagy kedvencünkről van.

A hangtechnikusok remek munkát végeztek, frankón szólt a szerelés, de ez elmondható az egész utcazenei fesztiválra is. A legkisebb színpadon is többnyire jó volt a hangosítás. No de térjünk vissza a Quimby-hez. Az új album (Kilégzés) teljesen rendben van. Érett lemez, jó szövegekkel, s hozzá remek dallamokkal. Néha olyan Tom Waits-es hangulat kap el hallgatása közben, néha pedig az előző lemezek hangzását hozzák vissza a fiúk, de vannak dalok, amelyek  Kurt Weill-t idézik. Kiss Tibi zseniálisan adja elő a dalokat, néha reszelős a hangja, tán innen is a Tom Waits-es hangulat, máskor pedig bizsergető egyszerűséggel szólal meg.

Szóval, aki teheti menjen el a legközelebbi koncertjükre, ha van lehetősége rá! Akinek pedig ez nem adatik meg, vegye meg az albumot. Megéri.

A KFT koncert fotói
További utcazenés képek