Hódít a Túró Rudi

Európai hódító körútra készül a pöttyös Túró Rudi. A hungarikum. Bár kicsit túrós, kicsit csokis, de a miénk.Európai hódító körútra készül a pöttyös Túró Rudi. A hungarikum. Bár kicsit túrós, kicsit csokis, de a miénk. Ám, ki tudja?! Bennfentesek szerint még az átkosban szovjet nyomásra készült el az első Túró Rudi, csak akkor még ormótlanabb volt, meg nem voltak rajta pöttyök, és a tömegtermelésre sem voltak meg a megfelelő eszközök.

Aztán a KGST elindult a fejlődés rögös útján, s a technika már-már hatalmasat lendült előre, de legalábbis annyit, hogy a Túró Rudi nagyüzemi gyártása beindulhatott. Aztán lassan elérte a jelenlegi formáját, s a csomagolást is frankón kitalálták az akkori dizájnerek, így semmi akadálya nem volt annak, hogy az Tisza cipő, az Alföldi papucs, és a traubiszóda után, újabb szocialista csúcstermék hódítsa meg a piacot, a tőkés nyugat legnagyobb megrökönyödésére.

Sokan állítják, hogy a berlini falat a Túró Rudi döntötte le, s a hidegháborús évek végét is a Rudinak köszönhetjük (többek szerint viszont Gyulának). Amiben lehet is valami, hiszen a nyugatiak kicsit fanyalogva fogadták az új, keletről érkező ízkombinációt, de várjuk ki a végét! A Túró Rudi még legyőzheti a Ferrerót, s ha ez bekövetkezik, akkor az olasz és a spanyol piac behódol a hungarikumnak, s utána a német és osztrák piac már gyerekjáték lesz.