Kormányváltó hangulat

Egyre több helyen hallani, olvasni, hogy a Fidesz kormányváltó hangulatban van. Én csak “néha furcsa hangulatban, az utcát járom egymagamban” hangulatban vagyok.Egyre több helyen hallani, olvasni, hogy a Fidesz kormányváltó hangulatban van. Én csak “néha furcsa hangulatban, az utcát járom egymagamban” hangulatban vagyok. Tudom, ez nem rengeti meg a világot, de még csak az itthoni belpolitikai helyzetet sem.

Igaz, a Fidesszel ellentétben vasárnap nem tartottam kis bérleményemben euforikus hangulatú nagygyűlést, emiatt a kis magánéletemet a Hír tv sem közvetítette, és még csak a Szólás szabadsága c. akármibe sem hívtak meg, hogy “néha furcsa hangulatban…” elmondjam, hogy néha furcsa hangulatban falhoz tudnám állítani jelen poltikusainkat, és egy hétig tudnám lőni őket szünet nélkül. Hogy miért, hadd ne soroljam föl, mert akkor ítéletnapig olvashatnátok végtelenített bejegyzésemet.

Örülök, hogy Viktorunk derűs kormányváltó hangulatban van. Sokáig úgyse örülhet ennek. Ha megnyeri a választást azért, ha nem, azért.

Ha megnyeri, szembesülnie kell az ígéreteivel, amelyeket, ha megszakad sem tud teljesíteni, emiatt az ellenzéki MSZP-től naponta kap majd a pofájára, no meg az istenadta néptől is, közöttük azoktól is, akik úgy várják a győzelmét, mint a Messiást. Csak azt nem tudom még, hogy az a 3 millió 200 ezer mi a francot csinál majd a programmal, amit írt.

Ha pedig Viktorunk elbukja a választást, akkor egyértelmű, hogy nem fog örülni. De akkor még mindig ott van neki a másnapi titkos tömegdemonstráció terve, amit majd az előretolt szélsőségesek vívnak meg az elcsalt választás miatt. Ekkor még egy kicsit örülhet, hátha bejön az egyszer már megbukott forgatókönyv, aztán majd az indulatok lecsitulnak, és Viktorunk arcára fagy a mosoly, és a kormányváltó hangulat csak emlék marad mindaddig, amíg ötmillió magyarnak a határon túl meg nem adják a szavazati jogot. Az pedig nem mostanában lesz.

Így Viktorunk élete végéig boldogtalan lesz, és öreg bácsiként arról fog nosztalgiázni, hogy valaha egyszer, a régi szép időkben majdnem újra megválasztotta a nép királynak, nem sokon múlt. És ha a dolgok úgy történtek volna, akkor talán…

Azok voltak a szép idők!

Gyurcsányról is elmondhatnám mindezt, de Gyurcsány ugye – érthető okok miatt – nincs kormányváltó hangulatban.