“Ami Boszniában történt, az nem népirtás” – Akkor mi?!

A szerb elnök, Kostunica szerint a boszniai háborúban nem történt népirtás, ezért Szarajevó kártérítési keresete Szerbia-Montenegró ellen fölösleges időpocsékolás.A szerb elnök, Kostunica szerint a boszniai háborúban nem történt népirtás, ezért Szarajevó kártérítési keresete Szerbia-Montenegró ellen fölösleges időpocsékolás.

És itt Kostunica belekezd mindenféle csűrcsavaros jogi kérdésekbe, hogy miért nem, ecetera, ecetera…

Akkor már csak arra lennék kíváncsi, hogy az a 8-10 000 srebrenicai muzulmán férfi és gyerek mi a büdös franctól halt meg seperc alatt, és hogyan kerültek tömegsírokba?! És mik történnek azokon a videofelvételeken, amelyek körbejárták a világot?

Nyilván a madárinfluenza egy korai előfordulásával állunk szembe, és egy elég különös mutációjával, amely csak srebrenicai muzulmán férfiakat és gyerekeket támadott meg, és végzett velük rövid idő alatt, s a közelükben tartózkodó szerb férfiak immunisak voltak a vírus ellen. A videofelvételek pedig egy II. világháborús propaganda filmből valók, csak egy kicsit megmachinálta őket a szarajevói ellen, hogy bemártsák a világ előtt az ártatlan szerb népet.

Szerbia, ha így folytatja, soha nem lesz Európa része, bár kétlem, hogy valaha is az lesz, még akkor is, ha egyszer, a távoli jövőben kiérdemli az EU-tagságot. Kétszínű politikája, és handabandázó, nemzeti politikusai jól eljátszogatnak Európával. A mai napig bújtatják a háborús bűnökkel vádolt gazembereiket, nem ismerik el a népirtás tényét, nem ismerik el, hogy a sorozatos magyarverések mögött etnikai okok húzódnak. Mosolyogva mindent megígérnek, aztán folytatják hazugságaikat.

És mindezt itt, néhány száz kilométerre, a szomszédban. Pedig most nagy a tét. Egy egész államot vádolt meg emberirtással Bosznia-Hercegovina a Nemzetközi Bíróság előtt.

Álljon már a világ a talpára, hogy soha többé ne lehessen csak úgy népeket eltörölni a föld színéről!

Kapcsolódó cikkek:
A srebrenicai vérengzés
Április Ruandában