Kurvul a Blogtér

Kövezzetek meg, de az a véleményem, hogy kurvul elfele a Blogtér. Mint arról már írtam, egyszer csak itt voltak a bulvár-blogok. S ezzel nincs is tulajdonképpen semmi baj. Mindenki arról, amiről akar. A Blogtérnek ez jó, hiszen olvasókat, legalábbis érdeklődőket hoznak. S ez a reklám szempontjából se mellékes.Kövezzetek meg, de az a véleményem, hogy kurvul elfele a Blogtér. Mint arról már írtam, egyszer csak itt voltak a bulvár-blogok. S ezzel nincs is tulajdonképpen semmi baj. Mindenki arról, amiről akar. A Blogtérnek ez jó, hiszen olvasókat, legalábbis érdeklődőket hoznak. S ez a reklám szempontjából se mellékes. Azt ugye mindenki tudja, hogy ez egy üzleti vállalkozás. S annak fejében, hogy itt bárki ingyen önmegvalósuljon, mégis csak ára van.

Aztán erről volt is bejegyzés, meg vélemények, meg eszmecsere – s a Blogtér mindenható urai, külön is választották a bulvárt a többitől. A bulvár azóta is nyomul, s ezzel sincs semmi baj. Amit nem tartok szerencsésnek, hogy a Blogtér mindenható urai a különböző portáloknak (üzleti partnereknek) többnyire a bulvárbejegyzéseket továbbítják kitételre alkalmasnak. Ezzel sincs baj. Csak az ilyen oldalakról jövő látogató, aki tán először találkozik a bloggal, a Blogtérrel, lehet, hogy azt a következtetést vonja le, hogy a blog az valami Blikk szintű fórum, ahol sok pletyka, meg szex, meg egyebek olvashatók, s jó prosztó módon hozzá is lehet szólni, anyázni IQ -100-zal. S ezáltal a laikusnak soha nem lesz világos, hogy hol járt, miért ott, és mi az a blog. Illetve lesz véleménye róla, csak az nem teljesen fedi a valóságot.

Értem én, hogy a reklám, és a szerződések, vagy akármik miatt ezeket a bejegyzéseket kell favorizálni pl. a Hírkeresőben, de nem biztos, hogy ez szerencsés. Rövid távon biztosan kifizetődő, hosszú távon tán beleférne megmutatni a nagyvilágnak, de legalábbis a hazai weben, hogy a blog az sokkal színesebb, kevésbé felületes, és vannak értékei is. Vagy ha nincsenek, akkor viszont minden rendben van.

Olvasom, hogy a serpák manipulálni tudják a rss-t, hogy mi kerüljön ki a Blogtérről. Most, hogy új ajánlókat avat a Blogtér, jó lenne, ha azt az rss buherálást – néha – más szempontok is vezetnék, mint a mindenáron való bulvár megfelelés. (Halkan jegyzem meg, hogy szép dolog a Világpolgár bolgár kalandja, de azért történt néhány hétvégére vonatkozó aktuális bejegyzés szép számmal a Blogtéren, hogy csak ők kerüljenek ki a címlapra.) Tudom, üzlet. Rendben van, nem is szóltam, illetve csak halkan. Szürke veréb, kérem, szürke veréb…

(ez a cikk …)