Ezen rágódjatok! (polgármesteri jutalmak)

Hohóóó! Kis hazánkban a veszprémi polgármester, Dióssy László kapta tavalyi munkájáért a legnagyobb jutalmat az ország polgármesterei közül, nettó 2 millió 175 ezer forintot. Ezt a kis zsebpénzt az ügyrendi és igazgatási bizottság szavazta meg a helyi notabenének szervező és irányító munkájának, valamint a rá jellemző magas fokú érdekérvényesítő képességnek köszönhetően jelentős uniós és állami támogatásokban részesül Veszprém városa.

Volt városom (Zalaegerszeg) polgármestere ennél jóval kevesebb jutalmat kapott, mindössze nettó 795 375 ezer forintot. A szombathelyi polgármesternek volt vér a pucájában, ő jutalmának egy havi összegét jutalom 1 havi összegét, 300 ezret jótékony célra, a Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály intenzív részlegének kialakítására ajánlotta fel.

Mindössze hat városban nem kaptak jutalmat a polgármesterek, köztük van Kósa Lajos dembereni polgármester. Ennek indokaként a polgármester azt közölte: “Ha komolyan veszik magukat az önkormányzatok, és tényleg igaz az állítás, hogy az önkormányzatok a kormány költségvetési politikája miatt lehetetlen helyzetbe kerülnek, akkor 2005-ben bármilyen jól dolgozott is egy polgármester, az önkormányzat iránti szolidaritásból nem vehet fel jutalmat.” Na ez már beszéd! Vannak azonban, akik titkolóznak, és nem árulták el mennyi jutalmat vettek föl az elmúlt évben. (Az Origo cikke alapján)