Radioaktív dollár – az új kazah fegyver

Valószínűleg módosulni fog az USA külpolitikai és katonai érdeklődésének iránya. A figyelem középpontjába ugyanis hirtelen Irán és a Hamasz helyett Kazahsztán került új, titokban kifejlesztett fegyverével, a radioaktív dollárral. Valószínűleg módosulni fog az USA külpolitikai és katonai érdeklődésének iránya. A figyelem középpontjába ugyanis hirtelen Irán és a Hamasz helyett Kazahsztán került új, titokban kifejlesztett fegyverével, a radioaktív dollárral.

Amíg mindenki az iráni atomkísérletek folytatásával és a Hamasz győzelmével volt elfoglalva, Kazahsztán se volt rest, kihasználta az alkalmat, és több tucat bankjegyet adott ki (összesen 4000 dollárról van szó, 100-as és 50-es címletűekről). A CIA szerint ez a dollármennyiség normális esetben nem lenne elegendő egy nyertes háborúhoz, de mivel a bankjegyek radioaktív sugárzása a normálisnál 100X erősebb, és egy nukleáris terrortámadás során bevethetők, meg kell fontolni Kazahsztán lerohanását. Mint kiderült, és a helyzetet méginkább súlyosbítja, hogy a bankó-fegyvert nem a kazah állam gyártotta/nyomtatta, hanem egy kazah állampolgár vitte be az országba. A titkos fegyvercsempészről állítólag vannak felvételei a CIA-nak, melyek szerint tipikus terrorista alkat. Az átlagosnál sötétebb bőrű, sűrű fekete szakállú, dús szemöldökű, 30-35 éves férfiról van szó (a felvételen éppen egy amerikai zászlót éget más – még ismeretlen – egyénekkel.) A CIA sikerként könyveli el, hogy rövid idő alatt sikerült a bankjegyek sorszámait azonosítani, így ezen a nyomon indult el a hajtóvadászat.

Bush, az USA elnöke, a hír hallatán azonnal abbahagyta az (még 2001. 9/11-én egy iskolában elkezdett) Én Kiskecském c. könyvet, majd zárt ajtók mögött tárgyalt a tanácsadóival. Kiszűrődött információk szerint nem kizárt, hogy egy kis időre félreteszik az iráni- és a Hamasz ügyet, s a katonai erők egy részét átcsoportosítják Kazahsztánba egy esetleges gyors katonai akció végett. Tony Blair táviratban üdvözölte Bush döntését, és biztosította amerikai kollegáját, hogy kész a kazahsztáni válság megoldásában való együttműködésre. Putyin, orosz elnök tiltakozását fejezte ki, és a Biztonsági Tanácshoz fordul. Kína egyelőre még a Kínai Nagy Tűzfallal van elfoglalva, így nem foglalt állást az ügyben.

És ez akár igaz is lehetne. Az eredeti hír…