Magánvélemény (blogok)

A Blogtér beindulásával a Freeblognak konkurenciája akadt. Ez nem rossz dolog. Sőt!
Már a kezdeteknél sokan átpártoltak a Blogtérre; vannak, akik mindkét helyen publikálnak, várakozó állásponton vannak. Sőt az is megfigyelhető, hogy versengés van bizonyos jónevű bloggerekért. Lásd pl. parakovacs, aki a freeblogon kezdte, aztán átcsábították a Blogtérre.

Tény, hogy a Blogtér gyors tempóban fejlődik, és sok olyan szolgáltatást nyújt alapban, amit a Freeblogból jó ideje hiányoltunk. A Blogtér ezenfelül más fajta filozófiával indult. Én úgy látom, hogy egy elitebb blogger réteget kíván kitermelni és összehozni, míg a Freeblog továbbra is a “proletár blog(g)olda”. Viszont elindult egy egészséges versengés, ami mindenképpen jót tesz a hazai blogközösségnek. Mr.a fejlesztésekbe kezdett, néhány momentum már látható, és ígéri, hogy hamarosan még több fejlesztés elérhető lesz a Frebblogon. Kíváncsian várom a fejleményeket!

Az is hírlik, hogy hamarosan egy újabb blogszolgáltatóval bővül a piac, az Origó is belecsap a lecsóba. Ezenkívül van még egy kezdeményezés, bár kevés szó esik róla, de azért létezik, és ahogy látom napról-napra több felhasználóval.

És akkor nem beszéltem még a saját domain alatt működő blogokról, amelyek egyéb tárhelyszolgáltatóknál működnek, mint az enyém is.

Úgyhogy a magyar blogközösség él, és virul, és köszöni szépen – jól van.